Geen producten gevonden...
In 1976 is door mijn ouders een winkel aan de Amsterdamse Rozengracht geopend. De winkel ‘’Jan Steen’’ begon als een zaak waarin stenen en mineralen werden verkocht, hoewel de handel van deze vaak bijzondere en waardevolle producten al snel uitbreidde met de verkoop van sieraden. Mijn vader, toen al in het bezit van zijn titel Meester Goudsmid, profileerde zich sedertdien in zijn vak en werd een vertrouwd punt voor de verkoop en reparaties aan sieraden. Mijn moeder deed de boekhouding in de winkel, hoewel zij ook het vertrouwde gezicht achter de toonbank was. De zaak groeide langzaam uit tot een omvangrijke juwelierszaak. Vele sieraden werden gemaakt en verkocht, en ook groeide het assortiment uit met de verkoop van horloges. ‘’Jan Steen’’ werd daarmee bijvoorbeeld de eerste dealer van het merk Heuer – tegenwoordig TAG Heuer – in Amsterdam, en was daarnaast ook één van de eerste winkels in Amsterdam en omstreken waar men horloges van onder meer Oris en Breitling kon kopen. De winkel stond daarmee in de jaren tachtig en begin jaren negentig bekend als een gerenommeerd juwelierszaak.Al in een vroeg stadium was ik onderdeel van de winkel, waarin mijn passie voor horloges steeds groter werd. Ook toen ik de winkel in 1994 overnam van mijn ouders groeide het aandeel in horloges, waarmee in de jaren die volgde de zaak langzaam transformeerde van alomvattende juwelierszaak tot een steeds meer gespecialiseerde horlogezaak. Met het oog op de toekomstbestendigheid van de winkel, en daarnaast de nog altijd groeiende liefde voor horloges, is gestart met de zoektocht naar een nieuw onderkomen in de stad. Het bescheiden, historische hoekpand aan de Rozengracht kon helaas niet aan de ambities die ik had met de winkel voldoen. Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de winkel startte dan ook in de Cornelis Schuytstraat, waartoe de winkel in 2004 verhuisde.

Met de verhuizing van de winkel veranderde meer zaken behalve alleen het pand waarin de winkel was gevestigd. De aandacht werd sinds de verhuizing volledig gericht op de meest exclusieve horloges. Ook de uitstraling en de naam van de winkel veranderde hiermee. Een winkel waar uitsluitend horloges werden verkocht bestond nog niet in Amsterdam, waarmee QP Exclusieve Horloges de eerste horlogespeciaalzaak in de stad werd. QP staat voor Quantième Perpétuel, de eeuwigdurende kalender – onder de horlogeliefhebbers een alom bekende term.

Het pand aan de Willemsparkweg 154, op de hoek van de Cornelis Schuytstraat, was en is nog altijd een prachtige locatie om een winkel te hebben. De Cornelis Schuytstraat groeide in het afgelopen decennium uit tot een populaire en mooie winkelstraat in Amsterdam. Onder andere de exclusieve kledingwinkels, de betere groenteman – ook wel de groentejuwelier genoemd – en ook de gezellige terrassen en eet- en drinkgelegenheden maken het gebied tot een sfeervolle omgeving. Het pand waarin de winkel is gehuisvest was bij de overname een makelaarskantoor. Sinds de ingrijpende interieurverbouwing is QP Exclusieve Horloges een begrip in de bekende Amsterdamse winkelstraat.

Stephen van Helvoort – QP Exclusieve Horloges
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »